koper blaasinstrumenten

onderhoud en reparatie

Bij het onderhouden van een koper blaasinstrument maak ik onderscheid tussen periodiek onderhoud en reparaties.

 

Periodiek onderhoud

Om je trompet, trombone, hoorn of ander koperblaasinstrument in een goede staat te houden is periodiek onderhoud een noodzaak. Hoe vaak je dit onderhoud het best kunt laten uitvoeren verschilt per instrumenten en is afhankelijk van de frequentie waarmee je het instrument bespeeld. Ik adviseer een periodiek onderhoud minstens één keer per jaar uit te laten voeren.

 

Een periodiek onderhoud bestaat uit:

  • vanbinnen reinigen en ontdoen van kalkaanslag
  • vervangen van waterklepveren en/of kurken
  • indien nodig het honen van ventielen
  • vervangen van ventielvilten en/of ventielveren
  • speelklaar maken van het instrument

 


Reparaties

Ook als je je instrument goed onderhoud kunnen er gebreken of defecten optreden; een ventiel wat niet meer goed loopt, een waterklepje wat lekt, een vastzittende pomp,……. : kleine ergernissen die het speelplezier verminderen. Daarnaast zit, hoe zuinig je ook op je instrument bent, een ongelukje in een klein hoekje. Gelukkig is een reparatie in de meestal gevallen mogelijk.

 

Aan de hand van jouw klacht en een inspectie van het instrument bepalen we samen welke reparatie wordt uitgevoerd. Hierbij krijg je een richtprijs. Mocht tijdens de reparatie blijken dat er meer gebreken zijn dan neem ik contact op.

  

Kleine reparaties kan ik direct uit voeren. Voor grotere reparaties wordt een levertijd afgesproken.

 

Spoedreparaties

Is je instrument niet meer bespeelbaar en heb je een uitvoering die je absoluut niet wilt missen. Geef aan dat er spoed is, dan kan ik kijken of een snelle reparatie mogelijk is.